easyTar-project wint “Agoria eHealth Award 2014”

De mobiele easyTar-applicatie om derdebetalersregeling te beheren heeft de “Agoria eHealth Award 2014” gewonnen. Dankzij het easyTar-project van de Nationale tariferingsdienst van de medische sector (LTD3) kunnen artsen die de derdebetalersregeling toepassen met enkele klikken een digitaal attest aanmaken en elektronisch versturen naar LTD3, dat de facturatie bij de ziekenfondsen beheert. EasyTar is de grote winnaar van de vierde editie van de “Agoria eHealth”-awards. Zestien inzendingen dongen naar de trofee mee.

De easyTar-applicatie werd in januari 2013 gelanceerd. Ze wordt momenteel gebruikt door een honderdtal huisartsen in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Begin 2014 zag een Franstalige versie het daglicht. Binnenkort zou de applicatie ook toegankelijk worden voor andere zorgverleners zoals specialisten, tandartsen, fysiotherapeuten, …

De andere awards gingen naar MediPrima - POD Maatschappelijke integratie (Agoria eHealth Award voor Beste Samenwerking), eHealthBox - eHealth-platform (Agoria eHealth Award voor Hoogste ROI), Elektronische whiteboard - CHU Luik (Agoria eHealth Award voor Innovatie ter ondersteuning van de medische praktijk) en Elektronisch verpleegdossier fase 3 en integratie in BeIRAI - Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen (Agoria eHealth Award - Innovatie in de diensten aan patiënten (patient care) en in hun empowerment.

Meer sectornieuws

Agenda