Flexpoint doet grote overname in Wallonië

Flexpoint B.V.B.A. (Hasselt), actief in interim, dienstencheques, outplacement en coaching, neemt het Waalse overheidsbedrijf Trace (Charleroi) over. Het akkoord dient nog door de bevoegde minister bekrachtigd.

Voor Flexpoint vertaalt een en ander zich, bij gunstige afloop, in een verdubbeling van de omzet (lees: van 60 naar 120 miljoen euro in 2014, nvdr.). De HR-dienstverlener is al langer actief beneden de taalgrens. Eerder dit jaar integreerde Flexpoint Titres-Services, de Waalse afdeling van Flexpoint, nog 3D Services (Seraing).

In de voorbije zes jaar nam Flexpoint maar liefst zes bedrijven in Wallonië over. Het bedrijf had al kantoren in Luik, Chenée, Visé, Theux, Grâce-Hollogne, Soumagne, Wanze, Verviers, Incourrt, Waremme en Hannuit.

De eerste drie jaar zal de Waalse overheid nog een belang van 20% in Trace aanhouden. Dat blijft bedrijvig onder dezelfde naam, het hoofdkantoor in Wallonië blijft behouden. Trace telt 121 werknemers, gespreid over kantoren in Brussel en Wallonië. Het bedrijf, dat in 2003 door het Waals Gewest werd opgericht als uitzendkantoor, stelt 1.500 à 1.700 interimkrachten tewerk. Daarnaast zijn nog eens een duizendtal dienstencheque-medewerkers voor het bedrijf aan de slag.

Meer info: 011/81.06.32 of www.flexpoint.be.