JLL verkoopt 10 hectaren industrieterrein in Overpelt

In opdracht van staalreus ArcelorMittal verkoopt JLL meer dan 10 hectaren industrieterrein in de Lieven Gevaertlaan te Overpelt. Het gaat om twee sites waar tot 2012 de distributievestiging van AND-Steel actief was. ArcelorMittal besloot in 2013 de activiteiten in Overpelt stop te zetten.

De tweede sites bevinden zich in de industriezone Nolimpark. Dit intergemeentelijk industriepark in Noord-Limburg is zowat 300 hectaren groot en vormt, samen met de aanpalende vestiging van Umicore, een geheel van 100 hectaren. De zone wordt rechtstreeks ontsloten door de Limburgse Noord-Zuid-verbinding Hasselt-Eindhoven (N74). Het logistiek complex in de Lieven Gevaertlaan is 9,3 hectaren groot, met daarop een opslagruimte van 30.000 m² in combinatie met 250 m² kantoorruimte.

Het logistiek gebouw in de Lieven Gevaertlaan werd verkocht aan Balak Coatings. Dat heeft zijn hoofdkantoor in de Europalaan te Overpelt en is gespecialiseerd in de productie en oppervlaktebehandeling van hekwerk.

De nieuwe aankoop zorgt voor de nodige extra opslagcapaciteit. De voormalige kantoorruimte van AND-Steel in de Industrielaan omvat 8.100 m² magazijn en 2.100 m² kantoorvloer op een industrieterrein van om en bij de 14.000 m². Hiervoor werd een akkoord getroffen met Solid Building Overpelt dat de site gaat herontwikkelen.

Meer info: 02/550.25.37 of http://www.jll.be.

Meer sectornieuws

Agenda