3T Prefabbeton investeert in bijkomende productiehal en betoncentrale

Het jonge bedrijf 3T Prefabbeton B.V.B.A. (Lommel) heeft een investering van 800.000 euro afgerond in een bijkomende productiehal en een nieuwe betoncentrale. 3T Prefabbeton, dat 3,5 jaar terug werd opgericht en intussen 17 medewerkers telt, produceert prefab-betonelementen zoals steek- en draaitrappen, terrassen, balkons en ander maatwerk (dorpels, plinten, gevelpanelen, ...). Vorig jaar boekte de KMO een omzet van 2,5 miljoen euro.

3T Prefabbeton, dat klanten in heel België telt, is voornamelijk actief in de provincies Limburg en Antwerpen. Het pand van 3T Prefabbeton in de Gerard Mercatorstraat te Lommel, dat aanvankelijk werd gehuurd, werd in de voorbije weken met de helft tot 3.000 m² uitgebreid. Voorts werd een volledig nieuwe betoncentrale geïnstalleerd met een nieuwe betonmenger en bunkers voor de grondstoffen.

Tevens schafte het bedrijf zich enkele bijkomende rolbruggen en een nieuwe torenkraan aan. Daarnaast werd geïnvesteerd in enkele energiebesparende maatregelen, zoals de installatie van een LED-verlichting. De uitbreidingsinvestering maakt sneller en efficiënter produceren mogelijk. Bovendien kan de onderneming voortaan ook grotere en zwaardere elementen aanmaken.

Meer info: 011/52.16.69 of http://www.3tbeton.be.