Vier voordelen van bedrijfssoftware voor productiebedrijven

In dit artikel worden vier voordelen van bedrijfssoftware voor ondernemingen toegelicht.

Wie de juiste bedrijfssoftware gebruikt, heeft altijd en overal een accuraat zicht op zijn bedrijfsprocessen. Hiermee kunt u op verschillende manieren bijdragen aan het vrijwaren en verbeteren van uw reputatie:

  1. Realtime inzicht in het complete productieproces. Als al uw bedrijfsgegevens centraal op één plaats zijn opgeslagen, behoudt u het overzicht over alle aspecten van het productieproces. Met online cockpits op maat van uw bedrijf kunt u zien hoe elk onderdeel uw levertijd en marges beïnvloedt. Zo behoudt u controle over het hele proces en voorkomt u onaangename verrassingen - voor u en uw klant.
     
  2. Altijd een goed beeld van uw voorraad. Met de juiste bedrijfssoftware weet u precies welke materialen en hoeveel tijd u nodig heeft om een bepaald product te maken. Met de juiste werkorder-overzichten en voortgangsverslagen weet u wat u nodig hebt, hoeveel u in voorraad hebt, hoeveel er moet binnenkomen en wanneer u het zult ontvangen. Zo kunt u ingrijpen wanneer nodig (bijvoorbeeld door uitbesteding) en vermijdt u stokkende productieprocessen en vertraging in uw levering aan de klant. 
     
  3. Snelle en precieze offertes. Wie snel offertes kan maken, verhoogt zijn zijn kans om een nieuwe klant binnen te rijven. Maar dan moet u wel zorgen dat die offerte rekening houdt met alle aspecten: tarieven voor vaste en variabele kosten, prijsverhogingen, kortingen, materiaalkosten… Er zijn veel factoren die een juiste prijszetting en een correcte inschatting van de leverdatum kunnen beïnvloeden. De juiste bedrijfssoftware zorgt ervoor dat u alle - huidige en historische - gegevens steeds bij de hand hebt en voorkomt een foute inschatting die u ofwel veel geld kost ofwel gezichtsverlies bij de klant oplevert.
     
  4. Efficiëntere communicatie. Iedereen weet dat het merendeel van de problemen kan voorkomen worden als er voldoende wordt gecommuniceerd. Als er toch eens een levering vertraging oploopt, helpt het al enorm als u de klant snel op de hoogte brengt zodat die daar ook rekening mee kan houden in zijn/haar processen. Met de juiste software hebt u de contactinformatie letterlijk met één muisklik bij de hand. Als u de interne en externe processen dan ook nog eens controleert met geautomatiseerde taken en alerts, zit u helemaal gebeiteld.

Bron: Exact