Belgische composietbedrijven verenigen zich in CFK Valley Belgium

CFK Valley, het belangrijkste netwerk van de composietindustrie in Europa, richt samen met technologiefederatie Agoria en collectief onderzoekscentrum Sirris CFK Valley Belgium op. Hiermee krijgen Belgische bedrijven toegang tot een Europees netwerk van composietbedrijven en onderzoekers.

Composietmaterialen worden steeds vaker gebruikt als grondstof voor consumenten- of industriële producten wegens eigenschappen als sterkte, stijfheid, lichtheid en een grote vormvrijheid om producten te vervaardigen. In ons land werken een honderdtal bedrijven met composietmaterialen.

Composieten worden vooral gebruikt in de luchtvaart, automotive, bouw, energie en sport- en vrijetijdsindustrie. Het economisch centrum van de Europese composietsector bevindt zich in Duitsland. In Stade, nabij Hamburg, verenigden een honderdtal grote composietbedrijven en onderzoeksinstellingen, waaronder Airbus, Fraunhofer Institut en Volkswagen, zich in CFK Valley om onderzoek, business development en netwerking aan elkaar te koppelen.

Met CFK Valley Belgium krijgt de organisatie een Belgische satelliet.

Meer sectornieuws

Agenda