Vlaanderen schrapt 60%-verplichting dienstenchequebedrijven

Dienstencheque-ondernemingen moeten voortaan niet langer voldoen aan de verplichting om bij aanwerving minstens 60% te rekruteren bij uitkeringsgerechtigde werkzoekenden of leefloners. In de praktijk bleek deze regel voor veel ondernemingen in Vlaanderen amper na te leven.
Om zwartwerk tegen te gaan en gezinnen te ondersteunen, besliste de Vlaamse regering in het regeerakkoord om het systeem van de dienstencheques te behouden. Om de sector meer flexibiliteit te bieden, besliste de Vlaamse regering thans de voor veel ondernemingen onmogelijke 60%-regel af te schaffen. In de federale wetgeving was voorzien dat ondernemingen bij nieuwe aanwervingen elk kwartaal 60% moesten rekruteren uit uitkeringsgerechtigde werkzoekenden en leefloners.
Om laaggeschoolden en langdurig werkzoekenden maximaal aan een job te helpen, zet de Vlaamse regering volop in op alternatieven voor de 60%-regel. Vlaanderen bereikte met de werkgeversorganisaties van de dienstenchequesector een akkoord over wederzijdse engagementen om die groep voldoende aan bod te laten komen.
VLAAMSE REGERING - VLAANDEREN
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.