Colt introduceert Europees Supercore-netwerk

Colt introduceert zijn Europees Supercore-netwerk, dat voorziet in de behoeften van bedrijven in bandbreedte-intensieve sectoren, zoals mediabedrijven en aanbieders van cloud-diensten. Het lange afstandsnetwerk met hoge capaciteit verbindt belangrijke Europese steden als Londen, Parijs, Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, Berlijn, Stuttgart, Zürich, Wenen en Dublin.

Het uiterst schaalbare Europese Supercore-netwerk is ontwikkeld om een snelle uitrol van 100G Ethernet-diensten voor klanten mogelijk te maken. Het Supercore-netwerk is de laatste in een reeks van investeringen in het netwerk van Colt die ten doel hebben om carriers en zakelijke klanten effectiever te bedienen.

Colt heeft zijn activiteiten recent uitgebreid naar Azië met de overname van KVH. Dit bedrijf beschikt over een krachtig netwerk en sterke datacenter-aanwezigheid in de Aziatische regio. KVH heeft onlangs zijn eerste veldtest voor 400G-overdracht in Japan uitgevoerd en zijn netwerk-backbone tussen Tokio, Singapore en Hongkong naar 100G opgewaardeerd.

Colt breidde dan weer zijn Europees glasvezelnetwerk uit. Hierbij werden nieuwe netwerktrajecten toegevoegd voor Nederland, Ierland, Spanje, Portugal en de Scandinavische landen.

Meer info: 0800/500.49 of http://www.colt.net.