Lotus Bakeries ontvangt "CO2-Neutral"-label

Lotus Bakeries N.V. (Lembeke) heeft van CO2logic en Vinçotte het "CO2-Neutral"-label ontvangen voor zijn vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden.

De koekjesfabrikant en CO2logic werken al sinds 2011 samen binnen het "Care for today, respect for tomorrow"-programma, waarbij laatstgenoemde instaat voor het berekenen en verminderen van de CO2-uitstoot. Sinds 2014 neemt Vinçotte de validatie en certificatie van deze twee stappen op zich. In absolute termen heeft Lotus Bakeries in de voorbije vier jaar zijn CO2-uitstoot met 35% weten terug te dringen. Per ton geproduceerde koekjes wordt thans 36% minder CO2-uitgestoten.

Voorlopig is Lotus Bakeries niet bij machte zijn CO2-uitstoot verder terug te dringen omdat het bedrijf nu eenmaal gas nodig heeft om zijn koekjes te bakken. Om die CO2-uitstoot niet naar de maatschappij door te schuiven, opteerde de koekjesfabrikant ervoor om de CO2-uitstoot van zijn operationele activiteiten te compenseren door Gold Standard-gecertificeerde klimaatprojecten te ondersteunen.

In concreto ondersteunt het bedrijf een project om efficiënte houtovens aan Oegandese gezinnen te leveren en zodoende de niet onmiddelijke reduceerbare CO2-uitstoot van zijn operationele activiteiten te compenseren.

Meer info: 09/376.26.11 of http://www.lotusbakeries.be.