TRAXIO tekent kwaliteitscharter voor verkoop tweedehandsvoertuigen

Minister Kris Peeters en Carlo Veys, voorzitter van TRAXIO, hebben een kwaliteitscharter ondertekend dat voortaan zal worden nageleefd door alle professionele dealers en handelaars die bij TRAXIO zijn aangesloten.

TRAXIO wil de strijd aangaan met het fenomeen van de “valse handelaars” die geen enkele regel respecteren. De organisatie heeft immers altijd al geijverd voor ethiek en professionalisme in de sector van de tweedehandsvoertuigen, of het nu gaat om particuliere dan wel bedrijfsvoertuigen. Zo riep de confederatie de Car-Pass in het leven, een document waar binnen Europa geen equivalent voor bestaat en dat aan elke koper garandeert dat de kilometerstand van het voertuig juist is. In dezelfde lijn heeft TRAXIO, overleg met Touring en VAB, een verkoopsovereenkomst ontwikkeld, die in 96 punten elk voertuig beschrijft dat door zijn professionele leden wordt aangeboden.

Met de uitwerking van het kwaliteitscharter gaat TRAXIO nu nog een stap verder. Het kwaliteitscharter vat met name in tien verbintenissen de tevredenheid en de gemoedsrust samen die de consument mag verwachten als hij een beroep doet op een professional om een tweedehandswagen aan te kopen.

In België zijn bijna drie op de vijf wagens die worden ingeschreven, afkomstig van de tweedehandsmarkt.