Bedrijven Contactdagen aan vijftiende editie toe

Op 9 en 10 december 2015 in Kortrijk Xpo

Op 9 en 10 december vindt in Kortrijk Xpo de vijftiende editie van Bedrijven Contactdagen plaats. Het co-creatieproject van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Kortrijk Xpo levert overduidelijk het bewijs dat zakelijke face-to-face contacten een absolute must zijn én blijven. Ruim zeshonderd bedrijven/exposanten nemen aan het gebeuren deel.

De beurs biedt een evenwichtig aanbod tussen industrie, bouw, transport, retail en dienstverlening, verspreid over drie hallen in een overzichtelijke lay-out. Zowel multinationals als KMO’s en eenmanszaken hebben er hun plaats.

Kenmerkend aan Bedrijven Contactdagen is ook dat zij enkel ondernemingen uit West-Vlaanderen, een deel van Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk presenteert. Onder het motto “effectief en efficiënt zaken doen met je buur”, is het de beurs erom te doen de regionale economie daadwerkelijk te stimuleren.

Naast het uitgebreide aanbod van exposanten, biedt de beurs tal van randactiviteiten. Zo is er het innovatieplatform “Brainmass”, wordt er in samenwerking met BRYO een startersdorp opgezet en is er een interactieve networking exclusief voor exposanten.

Op 9 december wordt de beurs om 12.00 u officieel geopend. De opening staat in het teken van “Co-creatie: samen werkt!”.

“Co-creatie: samen werkt!”

Gastspreker tijdens de officiële opening is het ondernemersduo Dries en Yuri van Wasbar die hun co-creatieproject met Jaguar uit de doeken komen doen. Daarna komen drie co-creatieverhalen van West-Vlaamse ondernemers aan bod, die op hun beurt in een korte Pecha Kucha-presentatie hun project komen toelichten. Maya Strobbe (ceo Winetime) en Patrick Deferme (ceo De Lovie) zullen het hebben over hun respectieve projecten “Originario” en “Balanced”. De co-createurs van het citymarketing-project “Kortrijk Creëert” ronden het geheel af.

Starters en ervaringsdeskundigen verenigd

Bedrijven Contactdagen brengt een mix tussen startende bedrijven en gevestigde waarden. Op de Voka-stand 8 zijn acht Bright & Young (BRYO)-bedrijven terug te vinden die duidelijk zin hebben om hun ondernemingsidee in de praktijk om te zetten en hiervoor ten volle worden begeleid. Het gaat om Buko, DX Solutions, Earnieland, Jobsalon, The Golden Chocolate, Twikey en Tymeli.

“Brainmass”

De beursmanifestatie herbergt voorts een paviljoen met kenniscentra en bedrijven die producten en diensten ter ondersteuning van innovatie aanbieden. Het paviljoen, dat zich in hal 4 bevindt, heeft een eigen “Look & Feel” binnen de beurs.

Bewoners van Brainmassvillage zijn Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom, Bureau M.F.J. Bockstael, De Clercq & Partners, ESC, Genius, Howest, KOB (Kortrijks Octrooien Bureau), KULeuven Campus Kulak Kortrijk, Schmalz, UG Campus Kortrijk en Vives Hogeschool.

Bedrijven Contactdagen vindt plaats op 9 en 10 december 2015, telkens van 14.00 tot 21.00 u. Toegang is gratis, maar voorregistratie is verplicht (www.bedrijvencontact.be).