Nieuwe stap in realisatie Dockland-project

Dredging International N.V., Envisan N.V., Jan De Nul N.V. en DEME Environmental Contractors N.V. hebben een akkoord bereikt omtrent de aankoop van zowat 8 hectaren industriegrond in Gent-Evergem. Het consortium is reeds eigenaar dan de aanpalende Kuhlmann-site en zal deze 17 hectaren - na sanering - mee onderbrengen in de chemie-cluster Dockland. JLL bemiddelde de verkoop.

Het industrieterrein in kwestie bevindt zich in de Gentse haven, langsheen de Kuhlmann-kaai te Gent/Evergem. Het terrein heeft een totaaloppervlakte van 81.546,68 m². De brownfield wordt momenteel gesaneerd.

Het consortium is reeds eigenaar van een aanpalend terrein en verwerft zo in totaal circa 17 hectaren industrieterrein. De betreffende gronden zullen - na sanering - in de chemie-cluster Dockland worden ondergebracht. 

Dockland wil in de haven van Gent een eerste bedrijventerrein met omgevingsvergunning realiseren, waar chemische bedrijven en dienstverleners zich kunnen vestigen zonder zelf allemaal afzonderlijk het hele vergunningstraject te moeten doorlopen.

Het Havenbedrijf Gent zal de gronden verwerven om ze aan Dockland in concessie te geven.

Meer sectornieuws

Agenda