Belgische KMO’s klaar om te investeren

De Belgische KMO’s zijn weer helemaal klaar om te investeren. Dat is de belangrijkste conclusie uit het KMO-rapport dat Graydon, samen met UNIZO en UCM, onlangs uitbracht.

Uit de nieuwe studie blijkt dat de KMO’s hun financiële buffers verstevigen. Ze moeten niet langer uit hun reserves puren. Ze hebben een stevige oorlogskas om er tegenaan te gaan en zijn opnieuw klaar om te investeren.

De financiële gezondheid van de Belgische KMO’s is vandaag beter dan vóór de financiële crisis in 2008. De rendabiliteit van de ondernemers kent een remonte, de schuldgraad- en de liquiditeitssituatie zijn verbeterd én er is een duidelijk versterkte aandacht voor cash-beheer en de positie van de debiteur in het bijzonder. Heel wat KMO-bedrijfsleiders hebben meer inzicht in het financieel beheer van hun zaak en handelen ernaar.

Opvallende zaak in het KMO-rapport is de stijging van het aantal eenmanszaken (van 502.901 in 2013 naar 517.514 in 2014). UNIZO ziet een verklaring in het toenemend aantal free-lancers, een statuut dat een antwoord biedt op de flexibiliteit waar mensen op zoek naar zijn.

Meer sectornieuws

Agenda