Vlaamse onderzoekscentra imec en iMinds fuseren

De raden van bestuur van imec (Leuven) en iMinds (Gent) hebben het licht op groen gezet voor de fusie van de twee onderzoekscentra. Hun krachtenbundeling zal resulteren in een high-tech onderzoekscentrum van wereldklasse voor de digitale economie. Op die manier zal het nieuwe onderzoekscentrum de technologie- en systeemexpertise en meer dan 2.500 imec-onderzoekers uit een zeventigtal landen combineren met de digitale know-how van een duizendtal iMinds-onderzoekers, bestaande uit een vijftigtal nationaliteiten.

Imec is al jaren een wereldspeler op het vlak van nano-elektronica en de toepassing ervan in slimme systemen voor Internet of Things (IoT), Internet of Health en Internet of Power. Het heeft een uitgebreid partnernetwerk, zowel wereldwijd als in Vlaanderen en een solide spin-off basis.

iMinds is onder meer actief in onderzoeksdomeinen zoals het Internet of Things, digitale privacy en beveiliging en het omzetten van ruwe data in kennis. Het heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op software vlak. Zijn ondernemerschapswerking in Vlaanderen hoort tot de absolute top.

Met de opkomst van het Internet of Things en het Internet of Everything & Everyone, groeit de nood aan totaaloplossingen die hardware en sofware combineren. Daar speelt het huwelijk tussen imec en iMinds ten volle op in. Door intense interactie tussen beide werelden kunnen optimale innovatieve producten voor de digitale economie van morgen worden ontwikkeld. De fusie dient tegen eind dit jaar effectief te zijn voltrokken.

 

 

(Luc Van den hove, president en ceo imec, en Danny Goderis, ceo iMinds)

Meer sectornieuws

Agenda