Dertien buitenlandse KvK’s betuigen steun aan België in open brief

Dertien buitenlandse Kamers van Koophandel betuigen in een open brief steun aan België. Ons land blijft een aantrekkelijke investeringslocatie, een veilige plaats om zaken te doen en erg fijn om in te leven, zo luidt de kernboodschap. De kamers namen het initiatief als antwoord op de recente gebeurtenissen die België op veiligheidsvlak in een slecht daglicht stelden en aanleiding tot “misinterpretaties” in de media gaven.

Initiatiefnemers zijn Amcham Belgium, de Arab-Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce, de Belgian-Chinese Economic & Commercial Council, de Belgian-Italian Chamber of Commerce, de Belgium-Japan Association Chamber of Commerce (BJA), de British Chamber of Commerce in Belgium, Ccámara (Official Spanish Chamber of Commerce in Belgium & Luxembourg), CanCham Belux, de CCI France Belgique Wallonie, de Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce for Russia & Belarus, Debelux (Deutsch-Belgisch-Luxemburgische Handelskammer), ICC Belgium en de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg.  

De verschillende organisaties, wier leden rechtstreeks zowat 700.000 mensen in het land tewerk stellen, stellen dat het belangrijk is te benadrukken dat België tot de veiligste landen ter wereld hoort.

De onderliggende “fundamentals” die bedrijven ertoe aan zetten om in België dochterondernemingen of filialen op het zetten, zijn niet gewijzigd, zo luidt het.