Tech-starter MAGICS Instruments neemt intrek in Technologiehuis van Mol

Het vorig najaar als spin-off van KULeuven en het Studiecentrum voor Kernenergie SCK-CEN opgerichte MAGICS Instruments N.V. nam zijn intrek in het Technologiehuis te Mol.

De tech-starter ontwikkelt chips die bestand zijn tegen nucleaire straling en bouwt voort op zeven jaar onderzoek aan beide instellingen. De chips zijn bestand tegen radioactieve stralingen van meer dan 1 Mega Gray en blijven zo in stralingsomgevingen betrouwbaar en tot duizend keer langer functioneren dan de huidige elektronica toelaat.

De baanbrekende technologie van de startende onderneming biedt dan ook ongeziene mogelijkheden voor het gebruik van elektronica bij de ontmanteling van oude kerncentrales, nucleaire ongevallen, inspectie van kerncentrales, ruimtevaartmissies, de berging van nucleair afval en nieuwe nucleaire toepassingen zoals kernfusie of de MYRRHA-onderzoeksreactor. Met de chips kunnen robots en inspectie-tools in kerncentrales worden ingezet om handelingen uit te voeren die voor mensen levensgevaarlijk zijn.

De kantoren van MAGICS Instruments N.V. bevinden zich in het Technologiehuis te 2400 Mol, Vlasmeer 5. Telefoon: 0485/271.955. URL: http://www.magicsinc.com.

+ FOTO

(Ying Cao en Jens Verbeeck van MAGICS Instruments)