Gimv verkoopt halfgeleiderbedrijf GreenPeak aan beursgenoteerde Qorvo

Gimv N.V. (Antwerpen) verkoopt, samen met zijn mede-investeerders Draper Esprit, Robert Bosch Venture Capital, Gimv Arkiv Technology Fund en de andere aandeelhouders, zijn aandeel in GreenPeak Technologies aan het Amerikaanse beursgenoteerde Qorvo, een vooraanstaand leverancier van kerntechnologie├źn en draadloze RF-oplossingen voor mobiele, infrastructuur- en luchtvaarttoepassingen.

Gimv was sinds 2006 de belangrijkste investeerder in de onderneming. Toen nam Gimv 2,7 miljoen euro van een kapitaalronde van 6,1 miljoen euro bij halfgeleiderbedrijf Xanadu Wireless (Utrecht) voor zijn rekening. Dat fusioneerde een jaar later met het Belgische Ubiwave en werd vervolgens tot GreenPeak Technologies herdoopt.

Het bedrijf groeide uit tot een belangrijke speler in RF-communicatietechnologie voor draadloze toepassingen in huis. Het biedt innovatieve controller chips met ultralaag verbruik voor draadloze datacommunicatie aan, die gebruikt worden in toepassingen voor het slimme huis en het zogenaamde Internet-der-Dingen, zoals energie-efficiëntie, verlichting, verwarming en HVAC-controle, thuiszorg, toegangscontrole en beveiliging.

GreenPeak verkoopt zijn producten wereldwijd in de VS, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het biedt zijn draadloze producten en technologie aan vooraanstaande OEM's en ODM's aan met het oog op integratie in hun toepassingen. Belangrijke klanten zijn momenteel Comcast, Time Warner Cable, NTT, Cisco, Samsung, Philips, Bosch en Sony. In september vorig jaar rondde Greenpeak Technologies de kaap van 100 miljoen geleverde chips.

De eerste productlevering vond in 2010 plaats. Naast zijn hoofdkantoor in Utrecht, heeft GreenPeak ook kantoren in België (Zele) en Hongkong. Gimv boekt op de verkoop van zijn belang een meerwaarde van 5,3 miljoen euro. 

Meer info: 052/45.87.20 of http://www.greenpeak.com.