Belgische industriƫle KMO heeft baksteen in de maag

De Belgische industriële KMO heeft een baksteen in de maag. 44% van de eigenaarspopulatie blijkt al meer dan tien jaar eigenaar van het bedrijfspand te zijn. Tot die conclusie komt recent marktonderzoek dat bedrijfsvastgoedmakelaar Structura.biz (Strombeek-Bever) liet uitvoeren.

Een kwart van de eigenaars wil binnen het jaar verhuizen, 36% heeft de aanschaf van het pand zelf gefinancierd en 56% plaatst dit in verschillende vennootschappen. Nagenoeg driekwart van de kandidaat-verhuizers (71%) vindt de ligging het belangrijkste criterium waarbij de bereikbaarheid voor de medewerkers een doorslaggevende rol speelt.

Factoren die een rol spelen waarom een bedrijfspand wordt gehuurd hebben te maken met financiën (41%), flexibiliteit in ruimtegebruik (20%) en een ontoereikend aanbod (23%). Bijna de helft van de huurders (46%) uit de totale steekproef wil binnen het jaar verhuizen. Ook voor 53% van de kandidaat-verhuizers is de ligging van het pand het belangrijkste criterium en speelt de bereikbaarheid voor de medewerkers een doorslaggevende rol.

Meer sectornieuws

Agenda