EDF Luminus neemt Vanparijs Engineering over

Energieleverancier EDF Luminus N.V. (Brussel) verwerft de integraliteit van de aandelen van Bleyveld C° N.V. (Hoegaarden), beter bekend onder zijn merknaam Vanparijs Engineers.

Het ingenieursbureau, dat dertig medewerkers telt, heeft uitgebreide expertise in engineering, contracting en onderhoud van WKK- en UPS-installaties. Het stelt enerzijds technische oplossingen aan B2B-klanten voor om in hun eigen energie-opwekking te voorzien (WKK of co-generatie), anderzijds waarborgt het een ononderbroken stroomvoorziening via UPS-installaties (uninterrrupted power supply).

Vanparijs Engineers biedt daarvoor engineering-diensten aan, gaande van audit, haalbaarheid, ontwerp, werfopvolging tot oplevering. Voorts treedt het ook op als contractor voor de uitvoering van het project. Tot slot tekent het bedrijf ook voor het onderhoud van de installaties. Vorig  jaar boekte Vanparijs Engineers een omzet van 7,5 miljoen euro.

Met de overname breidt EDF Luminus een vervolgstuk aan zijn strategie om een volledig energiedienstenaanbod uit te bouwen. Dat het daarvoor een totaalaanbod aan technologische oplossingen wil uitbouwen, bleek vorig jaar al toen het een meerderheidsbelang in ATS Groep N.V. (Merelbeke) verwierf.

Meer info: 02/229.19.50 of http://www.edfluminus.be.