Renault treedt toe tot Europese snellaadproject Fast-E

De Franse autoconstructeur Renault treedt toe tot het Europese snellaadproject Fast-E, dat door de Europese Unie en negen ondernemingen wordt ondersteund. Tegen eind dit jaar zullen in Duitsland en België 241 snellaadpunten voor elektrische wagens worden geplaatst, waarvan 37 in België. Met het project is een totaalinvestering van 18 miljoen euro gemoeid.

In het kader van een vergelijkbaar project in de Tsjechische Republiek en Slovakije worden nog eens dertig laadstations gecreëerd. De snellaadpalen, die verscheidene standaarden combineren, zullen in de vier landen worden geïnstalleerd. Ze zullen de Duitse corridors verbinden met die van de buurlanden via gelijk- en wisselstroompunten.

Onder leiding van laadpaalexploitant Allego groepeert het Fast-E project negen ondernemingen, waaronder drie laadpaalexploitanten (RWE Effizienz, enviaM en Allego), vier autoconstructeurs (Volkswagen AG, BMW AG, Renault SAS en Nissan Center Europe), DB Energie GmbH, een filiaal van Deutsche Bahn. en hySOLUTIONS (Hamburg), in een competentiecentrum belast met verscheidene projecten rond laadinfrastructuren met het oog op de integratie van nieuwe aandrijftechnologieën in het stadsverkeer.

Meer info: 02/334.78.55 of http://www.renault.be