EDF Luminus en Anderlechtse Haard tekenen multi-site energieprestatiecontract

EDF Luminus N.V. (Brussel) en sociale huisvestingsmaatschappij Anderlechtse Haard hebben het eerste multi-site energieprestatiecontract van België getekend. De maatschappij, eigenaar van meer dan 3.700 sociale woningen in de gemeente Anderlecht, beheert ongeveer vierhonderd individuele woningen alsook grote woonblokken uit de jaren '70.

Het multi-site energieprestatiecontract - het eerste in België in zijn soort - omvat de volledige renovatie van 15 ketelhuizen, meer bepaald 31 verwarmingsketels, 6 warmtekrachtkoppelingseenheden, 15 nieuwe warmtehuishoudingssystemen en 4 fotovoltaïsche installaties.

EDF Luminus zal eveneens de gepaste structuur creëren om de installaties te onderhouden en de energieperformantie an alle gebouwen op lange termijn te waarborgen. Dankzij dit contract zal de Anderlechtse Haard jaarlijks 266.000 euro op zijn energiefactuur besparen. EDF Luminus treedt op als derde-investeerder en dienstverlener, samen met zijn dochterondernemingen Dauvister, Vanparijs Engineers en ATS.

Het energieprestatiecontract kadert binnen de strategie om energiediensten voor institutionele klanten en overheden (B2B) uit te breiden, meer bepaald wat de ontwikkeling van energie-efficiëntie activiteiten betreft.

Meer info: 02/229.19.50 of http://www.edfluminius.be.