Start-up GraduAid gaat voor optimale matching jong afgestudeerde en vacature

Start-up GraduAid (Gent), lid van het Start it@kbc-netwerk, ontwikkelde een matching-algoritme dat graduates en bedrijven dichter bij elkaar brengt. Net voor het zomerverlof hadden meer dan 1.350 junior vacatures en 750 ondernemingen zich op het platform aangemeld.

Het door GraduAid ontwikkelde matching-algoritme biedt pas afgestudeerden op eenvoudige wijze inzicht in hoe goed hun profiel bij verschillende junior vacatures past op basis van een matching-score van 0 tot 100%. Voor bedrijven maakt GraduAid het invullen van een vacature eenvoudiger.

Via het Talent Dashboard zien ze welke studenten hun vacatures leuk vinden. Ze beschikken meteen over een overzicht van alle graduates, gerangschikt op basis van de matching-score met hun vacature(s). Op die manier komen beide partijen gericht met elkaar in contact.

Bedoeling van GraduAid is, op korte termijn, het matching-algoritme nog gerichter te maken, een mobiele app te lanceren en interviews via het platform mogelijk te maken. Vorige maand werd direct messaging-functionaliteit tussen de recent afgestudeerden en de bedrijven opgezet.

Meer info: 0494/35.70.69 of http://www.graduaid.be.