4G-netwerk van Orange vanaf 2017 klaar voor IoT

Vanaf 2017 zal het 4G-netwerk van Orange Belgium N.V. (Brussel) het Internet-of-Things (IoT) nog beter ondersteunen dankzij de nationale implementatie van nieuwe Low Power Wide Range-netwerklagen. De operator nam de beslissing om te investeren in de nieuwe Mobile IoT-technologieën die gebaseerd zjin op de internationale "Narrow Band-IoT" en LTE-M standaarden. Orange zal in 2017 NB-IoT en LTE-M op zijn mobiel netwerk implementeren.

De LTE-M en NB-IoT-technologieën, algemeen bekend als Mobile IoT, zijn Low Power Wide Area (LPWA) cellulaire netwerklagen die ervoor zorgen dat miljoenen alledaagse objecten met het Internet-of-Things (IoT) kunnen verbonden worden.

De Mobile IoT-technologieën waarvoor Orange opteerde bieden, naast de energiezuinige connectiviteit en de erg lage kost van de radiomodule, tweerichtingscommunicatie tussen object en netwerk, een prima mobiele dekking (tot + 20dB ten opzichte van 2G/4G-dekking), waardoor het signaal aanzienlijk dieper in gebouwen binnen dringt, en de zekerheid van connectiviteit in het buitenland (roaming) op de Mobile IoT-netwerken van andere operatoren.

Bovendien hoort de gekozen oplossing tot de veiligste qua IoT-connectiviteit omdat het om een gereglementeerd spectrum gaat. Een SIM-kaart zorgt overigens voor een beveiligde connectiviteit dankzij de unieke authenticatie terwijl ook de data op het netwerk worden versleuteld.

Meer info: http://www.orange.be.