Covestro en Verenigde Naties lanceren duurzaamheidswedstrijd

Het VN-Milieuprogramma heeft “Young Champions of the Earth” gelanceerd, een nieuw initiatief dat jongeren tussen 18 en 30 met bijzondere ideeën om het milieu te beschermen, in de kijker zet en ondersteunt. Het initiatief wordt gesponsord door Covestro, een van ’s werelds meest vooraanstaande polymeerbedrijven en een sterke voortrekker van innovatie op gebied van duurzaamheid.

“Young Champions of the Earth” biedt jonge mensen een uniek wereldwijd platform waar ze hun innovatieve ideeën en positieve bijdragen aan de gezondheid van de planeet kunnen presenteren. Het initiatief vormt een tegenwicht voor het negatieve discours over het milieu en dient als bron van inspiratie voor de volgende generatie milieu-innovators.

Elk jaar worden er zes jonge mensen (een uit elk werelddeel waarin het VN-Milieuprogramma actief is) benoemd tot “Young Champions of  the Earth”. De winnaars ontvangen elk 15.000 dollar startkapitaal en krijgen intensieve training en persoonlijke begeleiding om hun bijzondere ideeën te helpen verwezenlijken.

Deelnemen kan tot 18 juni 2017. Meer info: http://web.unep.org/youngchampions.