SEAT, Shotl en Moventis testen on-demand shuttle-dienst

In samenwerking met start-up Shotl, Moventis en Media Urban SL zet SEAT een shuttle-dienst op in Can Barata, Sant Cugat de Vallès (Barcelona), één van de eerste Spaanse steden die een maatstaf voor "slimme steden" wordt. Het gedeelde mobiliteitsinitiatief biedt flexibele routes die in real-time aan de vraag worden aangepast.

Het voertuig van dienst is een SEAT Alhambra, een monovolume voor zeven passagiers die door de onderneming wordt aangeboden. In de eerste helft van september zal de dienst worden aangeboden tussen de Can Barata-wijk en het station van Volpalleres als alternatief voor een budsdienst met een onregelmatige vraag en een laag aantal passagiers.

Met het project werkt SEAT verder aan zijn strategie om zijn ecologisch mobiliteitsconcept te verbeteren door de inwoners van deze gemeente een SEAT Alhambra te verschaffen voor de on-demand shuttle-dienst. Gebruikers kunnen de service opvragen via de Shotl-app, die hen ook zal informeren over de geschatte wachttijd en de aankomsttijd op hun bestemming. Moventis, het stedelijk vervoersbedrijf in Cugat del Vallès, zal de dienst uitvoeren en de nodige middelen verschaffen.

Meer info: 02/556.35.11 of http://www.seat.be.