SEAT Prototype Development Centre viert tiende verjaardag

Het SEAT Prototype Development Centre (CPD) heeft zijn tiende verjaardag gevierd. Dit unieke centrum is een baanbrekende faciliteit in Spanje en is wereldwijd de eerste in zijn soort die tot de Volkswagen-groep hoort.

Het CPD, gelegen in het hart van de Martorell-fabriek, is de schakel tussen R&D en productie, waar het merk de ontwikkelings- en industrialiseringsstadia van zijn voertuigen combineert en waar virtualiteit werkelijkheid wordt. Sinds zijn inhuldiging in 2007 heeft de onderneming er 430 miljoen euro geïnvesteerd voor de lancering van nieuwe SEAT-modellen. Het centrum, 19.000 m² groot, beschikt over moderne faciliteiten en stelt nagenoeg driehonderd ingenieurs en gespecialiseerde technici tewerk.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van het Prototype Development Centre bestaat erin de marktintroductietijd van nieuwe modellen in te korten en de procesefficiëntie en het beheer van de middelen te optimaliseren. In de voorbije tien jaar heeft het CPD 150 modellen geproduceerd om de levensvatbaarheid van het design te verbeteren, 2.000 test-prototypes en 4.000 auto's voor product- en procesoptimalisatie uitvoerig onderzocht.

In het CPD begint het werk in de vroegste stadia van een nieuw project. Reeds drie jaar vóór een productlancering ontwikkelt het centrum de eerste prototypes voor test en preproductie door nieuwe technologieën zoals virtual reality te implementeren en door massaproductieprocessen te simuleren.

Tot dusver ontwikkelde het CPD al de prototypes en preproductiemodellen voor twee generaties van de Ibiza, de Leon, de Toledo, de Mii, de Alhambra en, meer recent, de Ateca en de Arona. Het centrum heeft eveneens bijgedragen tot de ontwikkeling van Audi-modellen zoals de Q3 en de A1. Momenteel werkt het aan de voorbereiding van zes nieuwe projecten die in de toekomst op de markt zullen komen.

Meer info: 02/556.35.11 of http://www.seat.be.