Eandis en Artsen Zonder Grenzen delen logistieke expertise

De gloednieuwe mobiele eenheid voor oorlogschirurgie van Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft het Lokerse distributiecentrum van Eandis als logistieke uitvalsbasis. AZG installeerde de twaalf trailers en vier losse containers van het complex eerder als oefening op het Brusselse Rogierplein. Inmiddels werden ze naar de Eandis-site in Lokeren overgebracht, waar ze in stand-by staan om snel kunnen worden uitgestuurd naar conflictgebieden, natuurrampen of noodsituaties. Eandis en AZG delen zodoende in eerste instantie hun logistieke expertise.

Het distributiecentrum van Eandis in Lokeren staat in voor de bevoorrading van alle materialen die Eandis-technici en -aannemers nodig hebben bij infrastructuurwerken. De voorbije jaren zette het distributiecentrum zwaar in op automatisering, efficiëntie en duurzaamheid. Dat gebeurde onder meer via een uniek systeem van rechtstreekse werfbevoorrading.

Daarnaast sloot Eandis ook verschillende logistieke partnerships met andere nutsbedrijven. Zo staat het distributiecentrum van Lokeren ook in voor de bevoorrading van sommige materialen van andere nutsbedrijven, zoals Farys en Proximus.

Meer info: http://www.eandis.be.

Meer sectornieuws

Agenda