Logistiek centrum Eandis in Lokeren start opslag zonnestroom

Eandis investeert in een innovatief energie-opslagsysteem voor zijn logistiek centrum in Lokeren. Concreet gaat het om een slimme batterij-container die wordt gekoppeld met zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum. Daarmee kan de netbeheerder overschotten zonnestroom bewaren voor als er geen zon is, bijvoorbeeld om zijn elektrische vorkheftrucks op te laden.

Eandis heeft zonnepanelen op heel wat eigen kantoren en distributiecentra die daar geschikt voor zijn, onder meer op de sites in Melle, Lokeren, Sint-Niklaas, Deurne, Erembodegem, Turnhout en binnenkort ook in Mechelen. Via die panelen wordt duurzame energie opgwekt voor onmiddellijk gebruik in kantoren en werkplaatsen.

Specifiek voor het distributiecentrum in Lokeren gaat het om een installatie van 375 kWp. Die zonnepanelen leveren elektriciteit aan het distributiecentrum dat instaat voor de bevoorrading van alle materialen die Eandis-technici en aannemers nodig hebben bij infrastructuurwerken. Het magazijn beschikt dan ook over heel wat elektrisch materiaal, zoals loopbanden, goederenliften en vorkheftrucks.