DencoHappel herdoopt zich tot FläktGroup Belgium

DencoHappel, specialist in luchtbehandelingssystemen voor de projectmarkt, wijzigt zijn vennootschapsbenaming in FläktGroup Belgium. Eén en ander is niet alleen het gevolg van de overname- en merge-strategie van investeringsgroep Triton, het heeft ook te maken met een bedrijfsstrategie die mikt op het creëren van maximale synergieën met andere leden van de FläktGroup. Zodoende kan FläktGroup Belgium, naast zijn huidig gamma, ook andere complementaire producten en toepassingen aanbieden in een kant-en-klare totaaloplossing op maat van de klant.

Tot in 2014 maakte DencoHappel - toen nog gekend als GEA Happel België-Luxemburg - deel uit van de GEA Air Treatment Division, die op zijn beurt tot de GEA Heat Exchanger Group hoorde. Toen Triton eind 2014 de GEA Heat Exchanger Group overnam, herdoopte de investeringsgroep GEA Air Treatment Division, waaronder zowel GEA Happel als het Engelse luchtbehandelingsbedrijf Denco, tot DencoHappel. In 2016 lijfde Triton binnen dezelfde sector ook Fläkt Woods in, een van oorsprong Zweedse organisatie die doorheen de jaren uitgroeide tot een wereldspeler in luchttechnologie voor de HVAC-sector, met vijf kritieke luchtbehandelingstechnologieën (Air Movement, Air Treatment, Air Management, Air Diffusion en Air Distribution).

FläktWoods commercialiseerde de merken Caryaire, Iloxair, Semco en Climate Consult. Die merken gaan nu, samen met DencoHappel, onder de naam FläktGroup opereren. De FläktGroup boekt een omzet wereldwijd van 700 miljoen euro, waarvan 640 miljoen in Europa. FläktGroup Belgium noteerde in 2017, met 44 medewerkers, een omzet van 29,64 miljoen euro.

De kantoren van FläktGroup Belgium bevinden zich te 1130 Brussel, Dobbelenbergstraat 7. Telefoon: 02/240.61.61. URL: https://www.flaktgroup.com.

Meer sectornieuws

Agenda