Cofinimmo versnelt investeringen in Duits zorgvastgoed

Vastgoedbedrijf Cofinimmo heeft een princiepsovereenkomst getekend met betrekking tot de verwerving van 17 woonzorgcentra in Duitsland, met een totale waarde van 172 miljoen euro en bijna 1.500 bedden. Verkoper is een joint-venture van Revcap, een vooraanstaand Europees particulier investeringsfonds dat meer dan 2 miljard euro heeft geïnvesteerd in vastgoed, verspreid over 375 transacties. Het gaat om de grootste aankoop van Cofinimmo in Duitsland.

Alle 17 activa zijn verhuurd aan uitbater Stella Vitalis, met wie Cofinimmo huurovereenkomsten met een vaste looptijd van dertig jaar heeft afgesloten. Het gaat om seniories in Erfstadt, Bochum, Haan, Bottrop, Alsdorf, Duisburg, Lunden, Ascheffel, Schafflund, Leck, Viöl, Weilerswist, Weil am Rhein, Goslar, Friedrichstadt, Gelsenkirchen en Swisttal (in aanbouw).

Cofinimmo bezit voortaan 28 sites met een totale reële waarde van om en bij de 330 miljoen euro. Het aandeel van het zorgvastgoed klimt als gevolg van de transactie tot 49%. Bedoeling is dat aandeel vóór eind 2019 op 50% van de totale portefeuille te brengen.

Meer info: 02/737.00.00 of http://www.cofinimmo.com.