Urban Harvest opent verticale boerderij in hartje Brussel

Urban Harvest B.V.B.A. (Brussel) heeft in Brussel de allereerste commerciële verticale boerderij voor kruiden geopend. De start-up verbouwt er kruidenplanten zoals basilicum, oregano, dille en bieslook voor supermarkten, restaurants en catering-bedrijven.

Urban Harvest producteert zijn gewassen dicht bij de consument, bij voorkeur in grote verlaten gebouwen, zoals leegstaande industriële panden en parkings. De verticale boerderij van Urban Harvest bestaat uit verschillende boven elkaar liggende teeltlagen, net zoals in de witloof- of champignonteelt. De kruidenplantjes worden gekweekt op basis van hydrocultuur in combinatie met duurzame LED-verlichting.

Het innovatieve productiesysteem van Urban Harvest benut elke m² optimaal. Een oppervlakte van 1 m² brengt op die manier al gauw tot tweehonderd planten per oogst op, met een minimum aan waterverbruik.

Urban Harvest, dat deel uitmaakt van accelerator Start it @KBC, oogst het hele jaar door. De start-up plaatste zijn eerste installatie in een leegstaande opslagplaats van supermarktketen FreshMed in Etterbeek. Samen met de supermarkten van Färm zal FreshMed de eerste producten van Urban Harvest in zeven winkels verkopen.

Meer info: 0472/80.10.47 of http://www.urbanharvest.eu.

Meer sectornieuws

Agenda