SEAT gaat ook "Arona" en "Leon" in Algerije assembleren

SEAT zet een nieuwe stap in zijn globaliseringsstrategie en zal twee modellen, de "Arona" en "Leon", voortaan ook assembleren in de fabriek van Relizane, 280 kilometer ten zuidwesten van Algiers (Algerije). Beide modellen zijn meteen ook te koop bij de SEAT-dealers in Algerije. De "Arona" en "Leon" treden in de voetsporen van de "Ibiza". Ook de eindassemblage van de "Ibiza" wordt uigevoerd in de fabriek van Relizane.

Voor de globaliseringsstrategie van SEAT is het essentieel om modellen buiten Europa te bouwen. De keuze voor de Algerijnse fabriek is geen toeval. SEAT boekt immers mooie resultaten in Algerije. In de eerste zes maanden van 2018 leverde SEAT er 11.400 wagens. Vooral de verkoop van de "Ibiza" heeft de verkoopcijfers gevoelig opgedreven.

Ook wereldwijd noteerde het automerk in de eerste helft van 2018 een stijging in de verkoop. SEAT verkocht in die periode wereldwijd 289.900 auto's ofwel 17,6% meer dan in dezelfde periode in 2017 (246.500).

SEAT behoort tot één van de snelst groeiende merken van Europa. In dat kader sloot SEAT eerder al een samenwerkingsovereenkomst met de joint-venture JAC-Volkswagen waar het merk ook aandeelhouder van is geworden. Door die overeenkomst zal SEAT ook geïntroduceerd worden in China tegen 2020-2021. Daardoor wordt SEAT het voornaamste merk van de Volkswagen-groep in de joint-venture.

Meer info: 02/556.35.11 of http://www.seat.be.