Orange lanceert tweede editie acceleratornetwerk Orange Fab

Orange Fab, het internationale acceleratornetwerk van Orange, geeft het startschot voor een tweede editie in België en het Groothertogdom Luxemburg. Orange Fab richt zich op scale-ups die een bewezen business model hebben en al hun eerste producten op de markt hebben gebracht in sectoren zoals Big Data, artificiële intelligentie, het Internet of Things (IoT) en mobiele video-content.

Met Orange Fab moet er een commerciële acceleratie op gang komen tussen de scale-ups en de business-units van Orange. Zo kunnen de jonge ondernemingen een beroep doen op de verkoop-, marketing- en communicatie-afdeling van Orange. Ze krijgen ook internationale visibiliteit, omdat Orange aanwezig is in 29 landen.

Vorig jaar profiteerden CommuniThings, Charlie24 en Zembro van hun deelname aan Orange Fab om een nieuwe stap vooruit te zetten. CommuniThings lanceerde in samenwerking met Orange een slimme parkeeroplossing op het NB-IoT-netwerk van Orange. Charlie24 werd geselecteerd vanwege zijn on-demand pechverhelping waarmee bestuurders onmiddellijk pechverhelping kunnen vragen aan lokale takeldiensten. Zembro ontwikkelt dan weer smart watches voor actieve senioren. Dankzij de verkoopteams van Orange heeft Zembro al steviger voet aan de grond gekregen op de Belgische en Luxemburgse markt.

In september 2018 start de tweede editie van Orange Fab. Dan mogen de geselecteerde scale-ups hun innovatieve producten en diensten voorstellen aan een jury van professionals. De winnaars stoten dan effectief door naar Orange Fab. 

Meer info over Orange Fab: http://www.orangefab.be.