Boplan en Biobest Group winnen "Leeuw van de Export 2018"

Flanders Investment & Trade heeft fabrikant van industriële beveiligingssystemen Boplan B.V.B.A. (Wevelgem) en biotechnologiebedrijf Biobest Group N.V. (Westerlo) bekroond met de "Leeuw van de Export 2018". In de categorie "Bedrijven met maximaal 49 medewerkers" haalde Boplan het van silobouwer SCE N.V. (Lichtervelde) en producent van exclusieve terras- en tuinmeubelen Tribù N.V. (Bilzen).

Boplan ontwerpt, ontwikkelt en produceert aanrijd-, val- en stootbeveiligingssystemen die op verschillende locaties worden gebruikt, zoals op luchthavens, in magazijnen of productiehallen. De aanrijdbeveiligingen van Boplan zijn niet in staal, maar in kunststof. Het materiaal is impact- en UV-bestendig, het heeft een lange levensduur en is bovendien 100% recycleerbaar. Momenteel is het bedrijf actief in 48 exportlanden. In 2017 realiseerde Boplan een omzet van ruim 14 miljoen euro, waarvan 85% uit export. 

In de categorie "Bedrijven met 50 of meer medewerkers" liet Biobest Group producent van modulaire standenbouwsystemen beMatrix B.V.B.A. (Roeselare) en sauzenfabrikant Manna Foods N.V. (Schoten) achter zich. Biobest Group zet al meer dan 30 jaar hommels en andere insecten in voor bestuiving en biologische bestrijding van ziektes en plagen in de tuinbouw. Met zijn hommels, nuttige insecten en andere natuurlijke bestrijdingsmiddelen is Biobest Group vandaag actief op vijf continenten in 65 verschillende markten. In 2017 haalde het bedrijf een omzet van 77 miljoen euro. Bijna 97% komt uit export, ruim de helft wordt in niet-EU-landen gerealiseerd.

Het is de 17e keer dat Flanders Investment & Trade de "Leeuw van de Export" uitreikt aan Vlaamse bedrijven die uitblinken in de export. Daarmee wil het Vlaams Agentschap voor internationaal ondernemen het enorme belang van export voor de Vlaamse economie beklemtonen. 

Meer info: Boplan:056/20.64.20 of http://www.boplan.com  en Biobest Group: 014/25.79.80 of http://www.biobestgroup.com.