Capital Group introduceert Capital Income Builder

Vermogensbeheerder Capital Group, met een beheerd vermogen van meer dan 1,8 biljoen USD, introduceert een multi-asset inkomensstrategie voor beleggers in Europa en Azië. Met de introductie van Capital Income Builder, een in Luxemburg gevestigd fonds, bouwt Capital Group zijn strategisch meerjarenplan verder uit om cliënten buiten de Verenigde Staten toegang te verschaffen tot zijn langdurige Amerikaanse strategieën.

Het nieuwe fonds hanteert dezelfde beleggingsbenadering als de ruim dertig jaar oude multi-asset inkomensstrategie uit de VS met een portefeuille van meer dan 100 miljard USD. Het streeft naar een lopend inkomstenniveau dat hoger ligt dan het gemiddelde rendement op Amerikaanse aandelen en met de jaren een groeiende inkomstenstroom in USD zal genereren.

Capital Group opende in 1962 in Genève zijn eerste kantoor buiten de Verenigde Staten en bedient sindsdien beleggers in Europa. Capital Group heeft in Europa momenteel meer dan vijfhonderd medewerkers. Er zijn vestigingen en verkoopskantoren in Amsterdam, Frankfurt, Genève, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan en Zürich.

Meer info: https://www.capitalgroup.com.