Financiering offshore-windpark Northwester 2 rond

De financiering voor de bouw van het offshore-windpark Northwester is rond, zo meldt Parkwind N.V. (Leuven), dat een belang van 70% aanhoudt in de achterliggende projectvennootschap Northwester 2 N.V. (Leuven). De rest van het aandeel is in handen van het Japanse industriële concern Sumitomo Corporation (30%).

Het park van 219 MW , dat 50 kilometer buiten de kust van Oostende wordt gebouwd, wordt het zesde offshore-windpark van België. Voor Parkwind staat een en ander gelijk met het begin van de werkzaamheden aan zijn vierde offshore-windpark.

Voor de realisatie van het park verzekerde de projectvennootschap zich inmiddels van nagenoeg 700 miloen euro bij zijn aandeelhouders en financiële instellingen. De Europese Investeringsbank (EIB) zegde 210 miljoen euro steun toe, die deels wordt gewaarborgd binnen het Juncker-plan en het Deense exportkredietagentschap EKF (100 miljoen euro).

Nu het financieringsplaatje rond is, kan de bouw van het park in de lente van 2019 van start gaan. Verwacht wordt dat Northwester 2 in de eerste helft van 2020 operationeel is. Het park krijgt een vermogen mee van 219 MW dat door 23 Vestas-turbines van 9,5 MW zal worden gegenereerd.

Meer info: 016/24.07.90 of http://www.parkwind.eu.