Fastned en REWE starten pilootproject voor snellaaddiensten bij supermarkten

Fastned B.V. (Amsterdam), exploitant van snellaadstations, en de Duitse retail-specialist REWE (Keulen) gaan samenwerken voor de installatie en exploitatie van snelladers.

Begin 2019 zullen er snelladers worden geïnstalleerd bij vier REWE Region Mitte-supermarkten in de omgeving van Frankfurt. In een latere fase kan de samenwerking worden uitgebreid naar meer locaties.

Met het pilootproject willen Fastned en REWE aftasten of er voldoende interesse is bij eigenaars van een elektrisch voertuig om tijdens het winkelen hun voertuig op te laden. Door deze extra dienstverlening aan te bieden wil REWE een betere winkelervaring creëren voor zijn klanten.

Voor Fastned zijn de REWE-supermarkten dan weer een mooie toevoeging aan het groeiende netwerk van snellaadstations. Op termijn streeft het bedrijf naar een Europees netwerk van 1.000 snellaadstations op premium locaties.

Fastned gebruikt voor zijn snelladers trouwens 100% duurzame energie uit lokale bronnen. In de loop van volgend jaar hoopt het bedrijf de eerste Fastned-stations in België te realiseren.

Meer info:http://www.fastned.be.