Sophos voegt Endpoint Detection and Response toe aan Intercept X Advanced

Sophos heeft Endpoint Detection and Response (EDR) aan zijn Intercept X endpoint protection-portfolio toegevoegd. Daardoor kan malware sneller en beter worden opgespoord.

Intercept X Advanced with EDR biedt een brede analyse van potentiële aanvallen door het DNA van verdachte bestanden te vergelijken met de malware-voorbeelden die reeds door SophosLabs zijn gecategoriseerd.

Recent Sophos-onderzoek toont aan dat vooral grote organisaties de voordelen van EDR ervaren. Zo hebben 40% van de Nederlandse en Belgische IT-verantwoordelijken EDR-tools als onderdeel van hun endpoint-bescherming.

Dat percentage neemt toe naargelang van de bedrijfsgrootte. 46% van bedrijven met 500 à 750 medewerkers beschikken over EDR-tools. Bij bedrijven met minder dan 250 medewerkers is dat slechts 28%. Bij de ondervraagde bedrijven vindt 7% dat EDR overbodig is.

Met Sophos Intercept X Advanced with EDR kunnen organisaties, ongeacht de bedrijfsgrootte en budgetten, threat tracking en SOC-achtige mogelijkheden aan hun beveiliging toevoegen. Daardoor kunnen criminele hackers zich minder lang binnen een netwerk ophouden. Verder kunnen IT-managers dankzij EDR zien hoe een aanvaller zich beweegt om vervolgens gebruik te maken van de anti-ransomware en anti-exploit mogelijkheden binnen Intercept X.

Meer info: 00-31/162.480.240 of http://www.sophos.com.