Renault ondertekent partnerships ter stimulering elektromobiliteit

Groupe Renault sluit drie nieuwe akkoorden met belangrijke Europese energieleveranciers, meer bepaald met EDF, Total en ENEL. Deze samenwerkingen kaderen in de strategie van de autobouwer om een intelligent elektrisch eco-systeem te ontwikkelen ter bevordering van de energietransitie en de grootschalige ontplooing van elektrische mobiliteit.

Met hernieuwbare energiespecialist EDF ging Groupe Renault een samenwerkingsakkoord aan dat steunt op drie assen met betrekking tot elektrische mobiliteit en energie-services. Het gaat met name om de ontwikkeling van gezamenlijke aanbiedingen rond het aanbod voor autogebruik ontwikkeld door EDF (Mon Soleil & Moi) en de intelligente laadsystemen van de elektrische wagens van Renault, de uitbreiding van het concept van intelligente eilanden (smart islands) naar Franse gebieden die niet met het vasteland zijn verbonden en de bundeling van know-how om competitieve aanbiedingen voor koolstofarme stroom te blijven promoten voor de gebruikers van de elektrische voertuigen van Renault.

Het partnerschap met Total en start-up Jedlix, historische partner van Groupe Renault voor smart charging, voorziet in de gezamenlijke lancering, in het eerste halfjaar van 2019, van een "Z.E. Smart Charge"-aanbod in Frankrijk. Deze smartphone-app optimaliseert het laadbeheer van elektrische voertuigen om maximaal voordeel te halen uit hernieuwbare energiebronnen en de laagste tarieven.

Met Enel X, een filiaal van energietransitiespecialist ENEL, ten slotte, zal Groupe Renault samen werken om synergieën te creëren om elektromobiliteit te promoten door laadoplossingen uit te werken op maat van de behoeften van hun respectieve gebruikers. De eerste as van de samenwerking heeft betrekking op intelligente laadsystemen voor elektrische wagens via het platform JuiceNet van Enel X. Er is een pilootproject in Italië gepland, dat nadien naar andere landen zal worden uitgebreid. Daarnaast heeft de samenwerking betrekking op de uitwerking van een laadinfrastructuur via de installatie van nieuwe infrastructuren in het kader van Europese projecten als EVA+, een snellaadnetwerk in Oostenrijk en Italië, en door de toegang tot bestaande laadpalen te vergemakkelijken via digitale applicaties zoals Z.E. Pass van Renault.

Meer info: 02/334.78.52 of http://www.renault.be.