Schneider Electric lanceert EcoStruxure IT for Partners

Schneider Electric, specialist in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de Europese lancering aan van EcoStruxure IT for Partners. Dat opent de weg voor leveranciers van IT-oplossingen om nieuwe en terugkerende inkomsten te genereren door het beheer van datacenters, verspreide IT- en edge-faciliteiten.

De explosie van gegevens en de groei van het IoT en cloud computing hebben klanten ertoe aangezet om hybride ecosystemen te creëren, met inbegrip van on-site datacenters, verspreide IT of lokale edge, alsook openbare en private cloud-oplossingen.

IT-infrastructuur verhuist opnieuw naar de sites om tegemoet te komen aan de bandbreedte- en latentievereisten van kritieke toepassingen. Daarom wordt het beheer vanop afstand van steeds complexere netwerkarchitecturen een probleem voor eindgebruikers/klanten.

Ecostruxure IT for Partners stelt klanten in staat om monitoring, onderhoud en andere diensten veilig uit te besteden om de beschikbaarheid van fysieke infrastructuur en van IT-apparaten bij hun solution provider te ondersteunen.

Het biedt een open, in de cloud gebaseerd verzamelplatform, ontwikkeld voor leveranciers van IT-oplossingen en gericht op datacenters en verspreide IT-sites. Het veilige platform wordt gestuurd door de voorspellende analyses van EcoStruxure en zal toepassingen en tools hosten voor leveranciers van oplossingen om zo nieuwe, terugkerende diensten en business-modellen uit te werken en aan te bieden.

De eerste toepassing van EcoStruxure IT die vandaag beschikbaar is, is de cloud-based monitoring-applicatie EcoStruxure IT Expert. Deze toepassing stelt providers van IT-oplossingen in staat om monitoring vanop afstand aan te bieden, versterkt met gegevens in real-time en proactieve aanbevelingen.

Door het samen brengen van Big Data en een intelligente benchmarking van verspreide IT-omgevingen naar het datacenter, biedt Ecostruxure IT Expert een snellere en gemakkelijkere manier om de diensten en ondersteuning te bieden die de klanten eisen als ze meer en meer van hun kritieke IT-infastructuur afhankelijk worden.

Als onderdeel van de architectuur van Schneider Electric werkt Ecostruxure IT op alle IoT-geactiveerde fysieke infrastructuuractiva, zoals veilig vermogen en koeling, inclusief de nieuwe Smart-UPS met APC SmartConnect, een in de cloud gebaseerde UPS.

Meer info: 02/37.37.502 of http://www.schneiderelectric.com.