Hoe koop je de beste printer toner aan?

Bij de aankoop van printer toners is het onderscheid tussen kosten en waarde heel belangrijk. U kijkt hierbij best verder dan de prijs- en rendementscijfers. Om bedrijven te helpen voorkomen dat ze in de valstrik van de “zogezegde” voordelige namaak-toners lopen, identificeren we drie essentiële pijlers met betrekking tot de afdrukwaarde om hun aankoopinspanningen te helpen focussen. Drie controlepunten van afdrukwaarde zijn van belang.

1. Kwaliteit.

Een optimale afdrukkwaliteit is essentieel van de eerste tot de laatste pagina. U kunt immers geen vlekkerige, vervaagde of onleesbare documenten delen. Zonder het volledige spectrum van de fabrikant- en machine know-how, daalt de afdrukkwaliteit van compatibele toners gestaag tijdens de gehele print-cyclus, waardoor een vroege vervanging van de toner cartridge noodzakelijk is. Ook kan verminderde kwaliteit vanaf de eerste pagina zichtbaar zijn. Hierdoor ontstaan heel snel claims voor lagere opbrengst en eventuele extra kosten. Kwaliteitsvolle afdrukken zijn essentieel van de eerste tot de laatste pagina.

2. Betrouwbaarheid.

Niet-originele toner cartridges kunnen vergelijkbare prestaties beloven, maar verbergen vaak lagere betrouwbaarheid. Veel voorkomende problemen zijn: het niet compatibel zijn, toner-lekkage en onderhoudsproblemen, zoals papierstoringen en beschadigde onderdelen die uitval veroorzaken. Vermijd de tijd die u besteedt aan het oplossen van afdrukproblemen door te kiezen voor toners van de oorspronkelijke fabrikant, want deze zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor uw specifieke printer.

3. Opbrengst.

Naast de aankoopprijs vormt het rendement van de toner (aantal afgedrukte pagina’s) een essentiële overweging voor bedrijven en als deze elementen afzonderlijk worden bekeken, kan opbrengst misleidend zijn. De werkelijke afdrukwaarde kan alleen worden bepaald door rekening te houden met de kwaliteit en uptime (beschikbaarheid van de printer). Als een afnemende kwaliteit en leesbaarheid u ertoe aanzetten om de cartridge eerder te vervangen dan voorzien, wordt het normale pagina-rendement niet bereikt. En, als het product een compatibiliteitsprobleem heeft, lekt of een storing veroorzaakt, bent u niet meer bezig met rendementscijfers, maar met het haastig herstellen van uw printer.

Als één van de bovenstaande pijlers qua afdrukwaarde zwak is of ontbreekt, wordt de levensduur van uw toner cartridge beïnvloed. Uiteindelijk resulteert dat voor bedrijven in uitvaltijd, extra onderhoudskosten en hogere kosten per pagina.

(Bovenstaande bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Brother International (Belgium) N.V. (Groot-Bijgaarden))

Meer info: 02/746.41.11 of http://www.brother.be