Agoria reikt “Sésames 2018” uit

Agoria heeft voor de derde keer de “Sésames” uitgereikt. Daarmee wil de federatie samenwerkingsprojecten tussen technologiebedrijven en onderwijsinstellingen in de kijker zetten. Onder de winnaars dit jaar het duo Schneider Electric N.V. (Ukkel) en het Centre Scolaire Asti Moulin uit Namen. Zij krijgen een award voor de organisatie van de Electromecanix Challenge.

Het project moedigt jongeren aan om te kiezen voor beroepen binnen de energiesector. De Electromecanix Challenge wordt dit schooljaar al voor de zesde keer georganiseerd. Om deel te nemen aan deze wedstrijd moeten de studenten een prototype van een machine bedenken, ontwerpen en voorstellen. Daarbij gebruiken ze zowel elektrische als pneumatische energie en een reeks elektrische en mechanische elementen die opgelegd en gratis geleverd worden door partnerondernemingen. Elk jaar schrijven meer dan twintig scholen uit het technisch onderwijs zich in voor de Challenge.

De samenwerking tussen onderwijs en de bedrijfswereld is al jaren het stokpaardje van Agoria. De Belgische federatie van technologiebedrijven zet verschillende concrete acties op met een drieledig doel: jongeren beter voorbereiden op de realiteit van technologische beroepen, ondernemingen ondersteunen bij hun rekrutering en strijden tegen banentekorten in het algemeen.