Elavon met bpost in zee voor beveiligde betaaldiensten per bankkaart

Elavon, dochter van U.S. Bancorp en gespecialiseerd aanbieder van wereldwijde betaaldiensten, heeft een strategische deal met bpost gesloten om betaaldiensten per bankkaart aan te bieden voor het geheel van postkantoren in Belgi├ź.

Elavon biedt niet alleen diensten voor het verwerken van betalingen met bankkaarten aan de kassa en aan de verkoopsautomaten van alle postkantoren - inclusief technologie voor contactloos betalen - maar ook, in de toekomst, diensten voor transacties op het Internet (e-service) door gebruik te maken van internationale netwerken. Het gaat zowel om debet- als om kredietkaarten.

Elavon beheert in Europa de activiteiten van 500.000 klanten per jaar op één standaard betalingsplatform met een betrouwbaarheid van 99,98%.

Naast de traditionele activiteiten van diensten aan handelaars, beschikt Elavon ook over ruime expertise inzake de vereenvoudiging van betalingen voor overheden, gemeentes en de publiek/private sector. Denk onder meer aan het beheer van immobiliënbelastingen, belastingen op gemotoriseerde voertuigen en betalingsdiensten voor taksen en belastingen in Ierland.

Het bedrijf faciliteert eveneens de betalingen voor het Poolse luchtvaart- en transportdepartement.

Voor Elavon is de overeenkomst met bpost het allereerste contract voor een belangrijke publieke dienst in de Benelux-markt.

Meer info: http://www.bpost.be.