KAR Auction Services landt in Continentaal-Europa via overname CarsOnTheWeb

Het beursgenoteerde KAR Auction Services (Carmel, Indiana), wereldwijd actief in automotive re-marketing en technologiediensten, telt nagenoeg 156 miljoen euro neer voor de overname van CarsOnTheWeb (Tienen).

Bijna 91 miljoen euro zal in speciën worden voldaan. Nog eens 65 miljoen euro zal binnen een bepaalde periode worden overgemaakt, dit in functie van een aantal te vervullen voorwaarden en te halen resultaten.

De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond, afhankelijk van bepaalde vereiste wettelijke goedkeuringen.

CarsOnThe Web is, zoals bekend, een on-line veilingbedrijf voor de professionele autohandel in Continentaal-Europa dat de brug slaat tussen OEM's, vlooteigenaars, groothandelelaars en dealer-bedrijven.

Met de overname breit KAR een vervolgstuk aan zijn internationale strategie. Vooralsnog is het bedrijf sterk vertegenwoordigd op de fysische, on-line en digitale veilingmarkten in Noord-Amerika en Groot-Brittannië.

CarsOnTheWeb heeft verkoopsoperaties in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje. Het verkocht vorig jaar met 170 medewerkers 42.000 voertuigen. Het nieuwe moederbedrijf verkocht in 2017 met nagenoeg 17.500 medewerkers meer dan 5,5 miljoen voertuigen, goed voor een omzet van ruim 40 miljard USD.

Meer info: 016/38.00.68 of http://www.carsontheweb.com.