ML6 en Saroléa ontwikkelen intelligente elektrische aandrijflijn

Maison Saroléa B.V.B.A. (Brussel), dat in 2010 de merkrechten van motorfietsenbouwer Saroléa verwierf, zorgt met ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, voor een primeur binnen de motorwereld. De MANX7, het nieuwste volelektrische model van het vintage-motormerk dat binnenkort van de band rolt, wordt met Waizu van ML6 toegerust.

Deze software, ontwikkeld voor verregaande optimalisering in de procesindustrie, wordt voor het eerst geïntegreerd in een gemotoriseerd voertuig om zo elk greintje autonomie en vermogen uit de MANX7 te puren.

Saroléa zal in de toekomst deze technologie via een platform aan andere autotmotive-constructeurs (bussen, vrachtwagens, AGV's, ...) aanbieden.

Het predictieve controleplatform Waizu combineert de jarenlange ervaring in machine learning voor predictief onderhoud van ML6 met baanbrekend onderzoek op gebied van reinforcement learning en Google's nieuwste technologieën op vlak van hardware en cloud.

Saroléa en ML6 slaan de handen in elkaar om hun ervaring in respectievelijk elektrische aandrijflijnen en AI-gestuurde procescontrole te combineren en deze toe te passen op de elektrische aandrijflijn van de MANX7, het nieuwste model van Saroléa.

Ze maken gebruik van Google's Edge TPU, een processor specifiek ontwikkeld voor artificiële intelligentie die op de motor zelf wordt geïnstalleerd. De chip capteert tal van data, interpreteert ze waarna de software vervolgens bepaalt wat de beste instellingen zijn.

Saroléa en ML6 willen volop inzetten op verhoogde autonomie, predictief onderhoud en verbeterde batterijprestaties.

Meer info: 0473/79.46.13 of https://ml6.eu.