De Vlaamse Waterweg stelt nieuwe website Seine Schelde Vlaanderen voor

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg heeft een nieuwe website klaar voor het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Iedereen kan nog steeds terecht op www.seineschelde.be, maar zal zien dat de website een nieuwe look en extra functies gekregen heeft. Voortaan vindt men hier alle informatie terug over de ruimere context en de verschillende onderdelen van het project.

De binnenvaart is goedkoop, betrouwbaar, duurzaam en in volle groei. Met deze troeven biedt transport via het water een oplossing voor het toenemende fileprobleem op onze wegen. Met de steun van de Europese Unie verbetert De Vlaamse Waterweg de verbinding tussen de Seine en de Schelde voor grotere schepen om ze een vlotte doorgang te bieden. Verder heeft Seine Schelde Vlaanderen ook aandacht voor rivierherstel, recreatie en stadsvernieuwing.

Met Seine Schelde Vlaanderen investeert De Vlaamse Waterweg in maar liefst zeven waterwegen. Op tientallen locaties worden op dit moment meer dan zeventig aanpassingen uitgevoerd of onderzocht. Een bevattelijk overzicht van deze behoorlijke werken, vindt men terug op de vernieuwde website: www.seineschelde.be.

De website beschikt over een gloednieuwe projectkaart met uitgebreide zoekfuncties. Men kan zoeken op de vaarwegen die aangepakt worden, de locatie waar er gewerkt wordt en de aanpassing die uitgevoerd of onderzocht wordt binnen Seine Schelde Vlaanderen. Voor wie zich uitgebreid wil informeren, is deze projectkaart een handige tool. Wie het liever iets dichter bij huis zoekt, kan gebruik maken van de widget “in jouw buurt”.

Op de nieuwe webstek vindt men, naast nieuwsberichten, ook leuke foto’s en video’s terug alsook een evenementenkalender. Wie vragen of suggesties heeft over Seine Schelde Vlaanderen, kan een beroep doen op een centraal vragenformulier.