The Little Gym Europe mikt op verdere uitbreiding in Vlaanderen

The Little Gym Europe mikt op verdere uitbreiding van zijn netwerk in Vlaanderen. In april 2017 opende het bedrijf een eerste vestiging in Vlaanderen, met name in de Schoolstraat in Wemmel. Een eerdere poging in Antwerpen draaide op een sisser uit. Naast Wemmel, zijn er inmiddels in België Little Gyms operationeel in Namen, Ukkel, Waterloo, Waver en Wezembeek. Nu zet de keten resoluut in op verdere expansie in Vlaanderen.

Aan de basis van het concept staat de Amerikaanse gymnast, kinesist en muzikant Robin Wes die in 1976 in Bellevue (Washington) de eerste The Little Gym opende.

In 1992 werd het concept in een franchising-model gegoten. Sindsien zijn er meer dan vierhonderd The Little Gym-franchises bedrijvig in dertig landen, waaronder twaalf Europese.

The LIttle Gym streeft ernaar kinderen (tot 12 jaar) weg te halen van voor computer of televisie om hen in een prettige omgeving motorische skills en zelfvertrouwen bij te brengen. Dat gebeurt aan de hand van opleidingsprogramma's die kinderen nieuwe vaardigheden bij brengen volgens een systeem van driedimensionaal leren. Het gaat met name om Get Moving! (fysische activiteiten), Brain Boost! (dat de ontwikkeling van de geest bevordert en liefde tot leren bijbrengt) en Life Skills! (dat inzet op het aanleren van vaardigheden zoals delen van ervaringen, werken in groep, geduld opbouwen, fatsoenlijk gedrag, luistervaardigheden, beurt afwachten, ...).

The Little Gym Europe zet momenteel in op de uitbouw van zijn franchise-netwerk in Vlaanderen.

Het hoofdkantoor van The Little Gym Europe bevinden zich te 1200 Brussel, Woluwedal 62. Telefoon: 02/761.96.20. URL: http://TheLittleGymFranchise.eu.