FinMetrics valt in de prijzen

FinMetrics, een vooraanstaande ontwikkelaar van software voor het beheer van financiële risico's, heeft de prijs voor "Best Emerging Technology Solution" ontvangen in de categorie TMI Technoloy & Innovation Awards. FinMetrics kreeg de award voor de succesvolle implementatie van zijn FinBoard-software voor de wereldwijde treasury-functie van een multinational in de mediasector.

Deze software verschafte het bedrijf in een recordtijd een robuuste en geautomatiseerde integratie van zeer uiteenlopende gegevensbronnen, intelligente financiële rapportering en monitoring en de verbetering van interne controles via een intuïtief opgebouwd en uitgebreid real-time dashboard dat beschikbaar is voor alle managers.

FinMetrics werd twintig jaar geleden opgericht door Hugues Pirotte, hoogleraar Finance aan de Solvay Business School, samen met twee andere PhD's van HEC Lausanne. De focus lag toen vooral op het adviseren van particuliere banken, fondsen, herverzekeringsmaatschappijen, multinationale corporate treasuries en overheidsinstanties.

Tijdens hun opdrachten merkten de adviseurs op dat complexe en gespecialiseerde rapporten vaak werden samengesteld in spreadsheet software. Het inspireerde hen voor de ontwikkeling van FinBoard, een platform dat de volledige supply chain faciliteert.

FinBoard kan bestanden, spreadsheets en gegevens uit API's, zoals ERP-systemen, marktgegevens, TMS en productiesystemen, verzamelen, uploaden en dankzij robottechnologie automatisch vertalen voor de verschillende toepassingen en rapporten van de software.

FinMetrics bedient klanten in de Belux, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Meer info: http://www.finmetrics.com.

Meer sectornieuws

Agenda