Nieuwe hub rond digitale en medische technologie in Gent

BlueHealth Innovation Center (BHIC) opent, na Genk en Antwerpen, in Gent een derde locatie in Vlaanderen. De Stad Gent, UGent en UZ Gent worden de nieuwe partners. Samen met BlueHealth Innovation Center wordt ook MedTeG gelanceerd, een nieuwe Gentse hub rond digitale en medische technologie.

BlueHealth Innovation Center is een publieke-private samenwerking (PPS) tussen overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en zorgactoren. BHIC wil de digitale transformatie in de gezondheidszorg helpen ondersteunen door jong ondernemerschap te stimuleren. Zo krijgen studenten, start-ups en zorgactoren begeleiding bij de uitbouw van innovatieve digitale projecten.

Gent telt een dertigtal start-ups die focussen op gezondheidszorg. Om het Gentse ecosysteem rond bestaande en nieuwe start-ups te versterken, bundelen imec, MedTech Flanders, BHIC en UGent/UZ Gent de krachten in MedTeG, een hub rond digitale en medische technologie. Alle partners zullen nauw samenwerken om zo met één aanspreekpunt startende en bestaande ondernemers vooruit te helpen.