Sophos XG Firewall beschikbaar via Sophos Central

Next-gen Sophos XG Firewall is voortaan beschikbaar via Sophos Central. Het bedrijf brengt zodoende zijn complete portfolio van cybersecurity-oplossingen in één cloud-gebaseerd management-platform samen.

Partners en klanten van Sophos kunnen nu hun next-gen endpoint- en netwerkbeveiliging vanuit één scherm beheren. Naast het effectief beheer van verschillende producten via één enkel platform worden het opsporen van bedreigingen en reactietijden verbeterd door de Security Heartbeat binnen Sophos Synchronized Security.

Deze aanpak deelt beveiligingsincidenten rechtstreeks tussen het Sophos-netwerk en de endpoint-beveiliging. De XG Firewall communiceert automatisch met Sophos' endpoint-producten om proactief tegen bedreigingen te beschermen. Daarnaast onderbreekt het de aanvalsketen door computers te isoleren en stappen te ondernemen om een aanval te herstellen.

Sophos Central, dat in 2015 voor het eerst werd gelanceerd, creëert een beveligingssysteem dat artificial intelligence (AI) binnen Intercept X with EDR kan gebruiken om sneller en effectiever te reageren.

Meer info: 00-31/162.480.240 of http://www.sophos.com.